A Theo nem egy mese…, nem egy hétköznapi kalandregény. A Theo szabadság, éberség és életöröm.

Theo a lelked szava. Theo az éned azon része, aki álmodni hív, de egy olyan álomba, melyben éber maradsz.

Ha hagyod, hogy a sorok átjárják a lényed, egyszer csak azon veszed észre magad, hogy éberebb vagy, mint korábban bármikor. Átlátod életed kusza szövevényét, s szívedben egy új, legyőzhetetlen fénnyel ragyogva, biztos kézzel kormányzod életed kis bárkáját az ismeretlen vizeken.


Mindenkiben él egy Theo. Mindenkiben él egy kiteljesedésre, játékosságra és csodákra vágyó gyermek. Mindenki szeretné a saját útját járni, vagy ha az túl távolinak tűnik…, legalább a keresésére indulni.

Theo egy 12 éves utcagyerek, aki a történet elején még lopásból tartja el magát. Az ő szemén keresztül kerül bemutatásra az élet megannyi csodája, egy varázslókkal és szörnyekkel teli világban.

A könyv, műfaját tekintve, sprituális fantasy, mely egy varázslatos világba kalauzol el bennünket. A sorokat olvasva becsülettel és bajtársiassággal, bűnbánattal és alázattal, ármánnyal és hazugsággal, tisztességgel és igaz hittel találkozunk.

A finoman elrejtett bölcsességek csak gyöngéden – ahogy a hajnali szellő simogat a nyitott ablakon keresztül –, a mese varázsát életre hívva, ártatlanul ébresztik fel lelkünk szabadságát és önmegismerés utáni vágyát; s ha Isten is úgy akarja, segítik megtalálni a saját utunkat.